torsdag 31. oktober 2013

Det jeg har lært om barnemishandlig er att det er noe forferdelige greier! 
Jeg kan som barne- og ungdomsarbeider vise disse barna at det finnes andre typer voksne. jeg kan velge å bli en barne- og ungdomsarbeider som barn og unge føler brys seg om dem, og som de opplever at de kan stole på. Det krever at du engasjerer deg i hver enkelt, og at jeg bygger en relasjon til barnet eller ungdommen. Dette kan ta tid. Det kan virke som om barnet "setter meg på prøve" for å sjekke om jeg faktisk er annerledes enn den voksne som har krenket det. Dette kan kreve at jeg er tålmodig og holder ut på barnets negative væremåter, som for eksempel frekkheter eller avvisning av kontakt med deg. 

En trygg, interessert og omsorgsfull barne- og ungdomsarbeider kan være gull verd for disse barna og for deres videre utvikling og helse! gjennom voksne som lytter, forstår og hjelper dem, kan barn lære å ta vare på seg selv. 

Jeg må bli selv bedre på å ta "hinter" att jeg skjønner kanskje litt bedre nå enn det jeg gjorde før. At jeg legger merke til ting fortere og spørre meg litt frem uten å spørre direkte!